duminică, 22 mai 2011

Supa cu dovlecei umpluti


  
               Ingrediente:

  • 1kg dovlecei mici(2-3 dovlecei ii vom taia marunt restul se curata de miez si se umplu)
  • jumatate piept de pui(+cateva bucatele de oase de pui sau o pulpa)
  • o ceapa
  • 200 gr orez fiert
  • patrunjel verde
  • un catel de usturoi
  • 3-4 linguri pasta de tomate(una in umplutura pt dovlecei)
  • o mana fasole pastai verzi
  • o rosie
  • sare
  • piper
  • supa instant dupa gust
  • o lingura turmeric
                Mod de preparare:

       Se curata dovleceii(daca doriti ii puteti lasa cu tot cu coaja ,fiind mici sant foarte fragezi)se scoate miezul avand grija sa nu iesim pe partea cealalta.Taiem carnita marunt sau o tocam si amestecam cu orezul fiert pasta de tomate,putin patrunjel tocat,sare si piper dupa gust .Umplem dovleceii cu aceasta compozitie.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei se adauga apoi cei doi dovlecei taiati marunt pastaile si rosia taiata felii +usturoiul,se calesc impreuna apoi adaugam dovleceii umpliti si oasele de pui sau pulpa ,completam oala cu apa calda ,saram piperam ,adaugam supa instant si turmericul apoi se lasa la fiert la foc mic .Spre sfarsit se adauga pasta de tomate .Daca va ramane umplutura de la dovlecei o puteti pune sa fiarba in supa .La sfrasit se adauga patrunjel verde tocat.





Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu