luni, 2 mai 2011

Coronita cu lamaie

               Ingrediente:
      250gr faina
      100gr amidon sau corn flour
      250 gr zahar
      3 oua intregi+1 galbenus
      300 ml frisca lichida
      esenta de lamaie dupa preferinta sau coaja rasa de la o lamaie
      1 plic praf de copt
       un praf de sare
       o lingura de unt(pt tapetat forma)
               Mod de preparare:
        Amestecam ouale intregi cu zaharul si galbenusul pina obtinem o crema consistenta si deschisa la culoare,apoi inbogatim cu esenta de lamaie.Adaugam treptat frisca lichida,faina amestecata in prealabil cu amidonul, praful de copt si sarea,compozitia obtinuta este destul de consistenta.

        Tapetam cu unt si faina o forma de guluf si adaugam compozitia.

         Dam la cuptorul preincalzit pentru 45 minute, la temperatura de 170 grade.Lasam apoi in forma pentru 15 minute acoperit cu un prosop ,dupa care rasturnam pe platou.

             Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu